REGLAMENT de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA (enllaç PDF)
REGLAMENT  de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA
convocada per la Comissió pro-Plataforma per la República Valenciana, gener, febrer, març i abril del 2021

Article 1. De la convocatòria
La COMISSIÓ PRO-PLATAFORMA PER LA REPÚBLICA VALENCIANA formada per republicans i republicanes d’Alacant, Alboraia, Alcàntera de Xúquer, Alcoi, l’Alcora, Almussafes, Altea, Bellreguard, Benimaclet, Benissa, Bétera, Burjassot, Castalla, Castelló de la Plana,  Catarroja, Catral, Crevillent, Dénia, Elx, Gandia, Montcada, Montaverner, Museros, Oliva, l’Olleria, Oriola, Pedreguer, Pobla de Vallbona, Sagunt, Santa Pola, Simat de la Valldigna, Teulada, Torrent, València, Vilamarxant, la Vall d’Uixó, Xàbia, Xeresa, Xert, constituïda en assemblea general, convoca per als mesos de febrer, març i abril la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, elegeix la Mesa que ha de supervisar i dirigir el procés i aprova el Reglament que ha de regular-lo.

Article 2. D’este reglament
El present reglament, aprovat el 14 de febrer del 2021 pels convocants de la Convenció, regula el procés constituent del moviment del sobiranisme valencià republicà, l’elaboració i aprovació de la seua ponència estratègica i l’elecció del Coordinador o Coordinadora o Direcció de l’organització resultant.

Article 3. Durada i format de celebració de la CONVENCIÓ
La 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA s’inicia el diumenge 14 de febrer de 2021 amb l’elecció de la MESA i l’aprovació del REGLAMENT de la CONVENCIÓ i s’acabarà el diumenge 25 d’abril del 2021 amb la presentació dels acords adoptats. La CONVENCIÓ se celebrarà per via telemàtica a través de la pàgina web de germanies.net

Article 4. De l’ordre del dia
L’ordre del dia de la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA és el següent:
1. Elecció de la MESA de la CONVENCIÓ. [14 febrer 2021]
2. Aprovació del Reglament de la CONVENCIÓ. [14 febrer 2021]
3. 3. Ponència estratègica. [del 15 de febrer al 22 d’abril]
3.1. Primera presentació per part dels ponents elegits per la MESA. [15 febrer]
3.2 Període de suggeriments [del 15 de febrer al 8 de març]
3.3 Presentació de la Ponència definitiva proposada pels ponents [10 de març]
3.4. Període d’Esmenes [del 10 de març al 31 de març]
3.5 Aprovació de la Ponència estratègica. [dijous, 22 d’abril de 2021]
4. Elecció del Coordinador/a o de la Direcció de la formació constituïda. [divendres, 23 d’abril]
5. Clausura de la CONVENCIÓ. Presentació per vídeo-conferencia dels acords presos: ponència estratègica i Coordinador/a o Direcció de la formació constituïda. Si s’escau, presentacions de les estructures organitzatives i llurs dinamitzadors del nou moviment. [diumenge, 25 d’abril 2021]

Article 5. De les persones participants.
Les persones adscrites a la COMISSIÓ PRO-PLATAFORMA PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, així com les noves incorporacions fetes abans de o el 7 de març de 2021 podran participar d’este procés constituent regulat en el present Reglament. Fins al dia 6 de març de 2021 les persones ja adscrites podran consultar si formen part del cens provisional d’aquest procés constituent. En cas de no trobar-s’hi, podran posar-se en contacte amb info@germanies.net per a resoldre, si procedeix, la incidència. El dia 7 de març de 2021 a les 24:.00 es tancarà el cens definitiu de la CONVENCIÓ format per les persones adscrites que ja constaven al cens provisional, les incidències resoltes i les persones que s’hagen adscrit en el darrer moment.
5.1. Les persones adscrites seran convocades a través de mitjans telemàtics.
5.2. La participació en la CONVENCIÓ és personal.
5.3. Les persones adscrites podran participar amb veu i vot en la CONVENCIÓ.
5.4. La participació, tant amb veu com amb vot, de les persones adscrites serà exclusivament per via telemàtica.
5.5. Per a donar veu a les persones adscrites participants, s’habilitarà un apartat en l’Espai republicà de la pàgina  www.germanies.net  d’accés exclusiu per a elles, on podran fer arribar els seus comentaris i suggeriments en l’elaboració de la ponència estratègica i per a l’elecció del Coordinador/a o de la Direcció de la formació constituïda, així com a procedir a les votacions que es precisen.

Article 6  De la supervisió del procés.
La Mesa de la 1ª Convenció per la República Valenciana s’encarregarà d’ordenar el debat, del compliment d’este Reglament i de la supervisió de tot aquest procés constituent. També li correspondrà la resolució dels dubtes i conflictes que s’hi generen. La seua elecció es produeix el 14 de febrer del 2021, data que  dóna inici a la CONVENCIÓ.

Article 7. Del procés constituent.
7.1 El procés constituent i votacions són exclusivament per via telemàtica a través de l’espai creat en la pàgina web www.germanies.net  o bé en l’espai protegit d’ANNA notícies,  d’accés exclusiu per a les persones adscrites a la COMISSIÓ. Els acords es prendran de normal per consens i excepcionalment mitjançant votacions.
7.2 El procés pre-constituent es va iniciar el dilluns 11 de gener del 2021, amb la creació de la COMISSIÓ PRO-PLATAFORMA PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, que constituïda en assemblea telemàtica permanent, va iniciar de manera oberta l’organització de la CONVENCIÓ, la redacció del REGLAMENT i de la PONÈNCIA, on els membres de la COMISSIÓ han fet arribar els seus comentaris i suggeriments en l’elaboració de les mateixes. En aquest procés constituent, les persones adscrites a la COMISSIÓ passen a partir del 14 de febrer a ser els membres de la CONVENCIÓ.
7.3. El 15 de febrer 2021, la MESA informa dels ponents de la Ponència i fa públic un primer esborrany.   Els adscrits a la CONVENCIÓ tindran fins el 8 de març de 2021 a les 24:00 per a fer arribar els seus comentaris i suggeriments en l’elaboració de la Ponència a info@germanies.net .
7.4 La MESA posarà a disposició de les persones adscrites a la CONVENCIÓ  la  proposta de text de la Ponència el dia 10 de març de 2021. Els ponents proposats per la Mesa, exposaran la Ponència, de manera oficial eixe dia per via telemàtica.
7.5 Esta proposta es penjarà a l’espai de les pàgines web d’accés exclusiu per a les persones adscrites
7.6 Una vegada pública, es donarà pas a un període per a, si convé, ser, esmenada.
7.7 Fins el 31 de març de 2021 a les 24.00, en eixe espai de la pàgina web o en info@germanies.net, les persones adscrites, podran proposar esmenes d’adició, de modificació o de supressió al text inicialment proposat per la comissió redactora.
7.8 La Mesa i els ponents redactors disposarà de 10 dies, del 31 de març fins el dia 10 d’abril de 2021 a les 24.00  per acceptar, rebutjar o transaccionar esmenes.
7.9 Les persones adscrites a la CONVENCIÓ podran valorar en l’espai www.germanies.net , entre el 12 i el 18 d’abril  de 2021, les esmenes que hagen estat rebutjades o acceptades.  Tan sols les esmenes que el dilluns 19 d’abril de 2021 tinguen el suport d’un mínim del 10% de les persones adscrites per este procés constituent, quedaran vives per a la seua votació.
7.10 La Mesa i els ponents  faran una proposta final de text consolidat incorporant les esmenes acceptades i les transaccionades. El text consolidat i les esmenes vives s’exposaran el dimarts 20 d’abril del 2021.
7.11 El dijous 22 d’Abril del 2021 de 00:00 a 22:00 se sotmetrà a votació telemàtica el text final de la Ponència i les esmenes que hagen quedat vives. Una hora més tard, a les 23:00, la Mesa haurà de donar els resultats.
7.12 Aprovada la Ponència, el dijous 22 d’Abril del 2021, la Mesa a les 23:45,  proposarà un Coordinador/a o la Direcció de la formació constituïda, en funció dels aspirants que la Mesa haja rebut al llarg del procés. La proposta haurà de ser ratificada pels membres de la CONVENCIÓ en votació telemàtica el divendres 23 d’Abril del 2021 a partir de les 00:00 fins a les 22:00. La Mesa donarà els resultats a les 22:30. Si la proposta no prosperara la Mesa assumiria les funcions de la Coordinació o Direcció i l’organització restaria a l’espera d’una altra proposta.
7.13 Finalment el diumenge 25 d’Abril de 2021 a les 11:30 am, en vídeo conferència, es farà presentació de la Ponència aprovada, del moviment republicà d’alliberament nacional i social constituït i del seu  Coordinador/a o de la Direcció elegida. També i si s’escau, es faran presentacions de les estructures organitzatives i llurs dinamitzadors, de la nova organització constituïda.

Article 8.  De la dissolució de la CONVENCIÓ, la COMISSIÓ i la MESA.
Aprovada la Ponència, constituïda la nova organització i elegida la Coordinadora o Coordinador, la CONVENCIÓ, la COMISSIÓ i la MESA es dissoldran i els seus membres passaran a formar part de les estructures de la nova organització.

Reglament aprovat i publicat el 14 de febrer del 2021 pels membres de la Comissió pro-Plataforma per la República Valenciana, constituïts en Assemblea General.

11 gener. Inici de la COMISSIÓ pro-Plataforma per la República Valenciana.
14 febrer. Els membres de la COMISSIÓ, constituïts en Assemblea General, convoquen la 1ª Convenció per la República Valenciana, elegixen la MESA que supervisarà el procés i aprova el Reglament que la regularà. La votació en www.germanies.net  es fa des de les 00:00 a les  20:00. A continuació es fa públic el Reglament.
15 febrer. Primera exposició de la Ponència per els adscrits a la CONVENCIÓ.
7  març. Data límit per incorporar-se a la CONVENCIÓ. Tancament del cens.
8 març. Data límit per a fer arribar suggeriments a la Ponència.
10 març. La MESA i els ponents fan publica la proposta definitiva de la Ponència.
Del 10 al 31 març. Període per a presenta esmenes.
Del 31 de març al 10 d’abril. Negociació d’esmenes, si existeixen.
Del 10 al 19 d’abril. Exposició i valoració d’esmenes. Consolidació del text.
Dimarts 20 d’abril.  Exposició de la Ponència i esmenes vives.
Dijous 22 d’abril de 00:00 a 22:00 Votació telemàtica de la Ponència i de les esmenes vives. La MESA dóna els resultats a les 23:00 i a les 23:45 fa la proposta de Coordinador/a o de la Direcció de la formació constituïda .
Divendres 23 d’abril de 00:00 a 22:00 Ratificació via telemàtica del Coordinador/a o de la Direcció de la formació constituïda. La MESA dóna els resultats a les 22:30
Diumenge 25 d’abril a les 11:30 am Presentació en vídeo conferència de la Ponència aprovada, del moviment republicà d’alliberament nacional i social constituït i del seu  Coordinador/a o de la Direcció elegida. També i si s’escau, es faran presentacions de les estructures organitzatives i llurs dinamitzadors del nou moviment.

L’ORDRE DEL DIA ÉS EL SEGÜENT:
1. Elecció de la MESA de la CONVENCIÓ. [14 febrer 2021]
2. Aprovació del Reglament de la CONVENCIÓ. [14 febrer 2021]
3. 3. Ponència estratègica. [del 15 de febrer al 22 d’abril]
3.1. Primera presentació per part dels ponents elegits per la MESA. [15 febrer]
3.2 Període de suggeriments [del 15 de febrer al 8 de març]
3.3 Presentació de la Ponència definitiva proposada pels ponents [10 de març]
3.4. Període d’Esmenes [del 10 de març al 31 de març]
3.5 Aprovació de la Ponència estratègica. [dijous, 22 d’abril de 2021]
4. Elecció del Coordinador/a o de la Direcció de la formació constituïda. [divendres, 23 d’abril]
5. Clausura de la CONVENCIÓ. Presentació per vídeo-conferencia dels acords presos: ponència estratègica i Coordinador/a o Direcció de la formació constituïda. Si s’escau, presentacions de les estructures organitzatives i llurs dinamitzadors del nou moviment. [diumenge, 25 d’abril 2021]