La Crida pel Finançament presenta el manifest «El País Valencià contra l'espoli»
La Crida pel Finançament presenta el manifest «El País Valencià contra l’espoli»

La Crida pel Finançament presentarà el manifest El País Valencià contra l’espoli aquest dijous, 10 de juny a les 11:30, a la plaça de Sant Llorenç de València (davant de les Corts Valencianes).

El manifest fa un repàs de «la situació d’espoli, infrafinançament i manca d’inversions que pateix el País Valencià de manera secular i que afecta greument l’autogovern, les condicions de vida dels valencians i valencianes i el seu futur i benestar».
La presentació s’ha fet coincidir amb l’aniversari de la primera manifestació unitària i massiva per exigir un finançament valencià que va tindre lloc el 10 de juny del 2017. Després de 4 anys d’aquella gran manifestació impulsada per organitzacions socials, sindicals i polítiques, «al marge de les estructures tradicionals jeràrquiques que caracteritzen les estructures de poder», ara es torna a reivindicar «la necessitat de capgirar la situació actual en què es troba el nostre finançament».
La Crida pel Finançament, que agrupa persones i entitats, considera que «cal una mobilització social transversal, decidida, valenta, continuada en el temps i que obligue l’estat a negociar per aconseguir la sobirania fiscal i una hisenda pròpia que acabe amb l’actual situació i amb totes les promeses incomplides els darrers anys». Per això, «cal fer un pas endavant per organitzar i empoderar el poble valencià per acabar amb el filibusterisme que caracteritza la resposta dels diferents governs espanyols a les legítimes reivindicacions de la societat valenciana».