Este cap de setmana s’ha celebrat a Sagunt el primer dels actes de presentació de la candidatura Coratge al 8é Congrés Nacional del Bloc. Participants i assistents omplien la Sala d’Actes del Centre Cultural Mario Monreal per tal de llançar el missatge defensat per Àlex Ruiz, qui pretén fer que els pobles i les comarques tornen a ser l’eix central de les polítiques del partit.

“Hem compartit a Sagunt la presentació de la nostra candidatura, amb companys i companyes del Camp de Morvedre, Alt Palància, Camp de Túria i Horta Nord, per acarar el proper Congrés posant de manifest quins són els valors que volem que represente el Bloc”, assegurava el candidat a la Secretaria General.

Per la seua part, la regidora Asun Moll, integrant de la candidatura, afegia que “Sagunt era el marc perfecte per unir passat i futur de la nostra política nacionalista única al País Valencià. Des d’ací insistim en la participació i la consulta com a eines bàsiques de gestió del partit, i defensem el municipalisme perquè els nostres pobles no només poden ser receptors dels missatges que se’ns envien des de València, sinó que hem de saber crear la necessària bidireccionalitat per poder transmetre la veu de les nostres comarques cap a les institucions.”

L’acte, conduït pel portaveu de Sagunt, Quico Fernández, pretenia donar veu així als col·lectius de la zona, en els quals, la representació és notable i on es governa, en molts casos, en solitari gràcies als suport majoritari de la ciutadania, com és el cas de Petrés.

“Un agraïment profund a les persones que m’han acompanyat durant l’acte, l’ex alcalde, Quico Fernández, la regidora Asun Moll i l’ex alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany”, afegia Àlex Ruiz, qui ha rebut el suport públic de molt diverses figures de la política municipal del País Valencià.

L’acte, que finalitzava amb un torn de paraula obert al públic deixava moltes instantànies en les quals s’ha posat de manifest el reconeixement dels diversos col·lectius participants perquè, tal com concloïa la regidora Asun Moll, “les nostres comarques comptem i molt. Compromís és, gràcies a l’esforç escomès durant anys per moltes persones, una força decisiva als nostres ajuntaments. I no pot deixar de ser-ho.”