Les persones que s’han inscrit per a participar en la 1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, que es tancarà el 25 d’abril de 2021, avançant-se a l’aprovació de la Ponència estratègica, que té prevista la seua votació el 22 d’abril, han començat a agrupar-se per comarques i estan posant en marxa de manera autònoma la creació de Comissions pro-Juntes republicanes al llarg del territori valencià per a ser constituïdes en un futur i una vegada finalitzada la Convenció. Estes comissions pro-juntes pretenen encetar processos participatius i unitaris, per anar agrupant a tots els republicans que reivindiquen l’Estat valencià, la República Valenciana, com un fi en si mateix, sols condicionada -segons es pot llegir en la Ponència estratègica encara no aprovada- a:
– L’acceptació i defensa de la Declaració Universal dels Drets humans.
– La seua laïcitat, és a dir, no condicionada a cap ideologia, religió o teocràcia.
– la defensa de la democràcia oberta, la llibertat sense dominació, la igualtat sense privilegis i la fraternitat sense condicions. Una república on cap persona precise demanar permís a cap altra per a poder viure dignament.

El moviment republicà que s’està promovent  des de la Convenció es defineix com polític-cultural, ja que promou dues àrees d’actuació que respondrien a les expressions ‘Fer República…’ i ‘Fer País…’ que tindrien en les Juntes republicanes que s’estan promovent, llurs motors per a generar l’acció polític-cultural republicana en poblacions i comarques de dalt a baix del País Valencià.

Per a incorporar-se al moviment republicà que promou la 1ª  CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA, podeu dirigir-vos a:
info@germanies.net        Per a +INFO:  www.germanies.net

Equip de premsa de la Mesa de la  1ª CONVENCIÓ PER LA REPÚBLICA VALENCIANA